Welkom op de website van Alternatieve studenten­vereniging Karpe Noktem.

agenda

 • oktober
 • ma 03
  Open Week okt 3, 2022—okt 8, 2022
  Deze week heeft A.S.V. Karpe Noktem van maandag 3 oktober t/m vrijdag 7 oktober haar Open Week! Dat betekent dat we deze week nog meer dan normaal openstaan voor mensen die kennis willen maken met de vereniging en haar mensen. Deze week hebben we dan ook activiteiten die extra leuk zijn voor externen om bekend met Karpe Noktem te geraken!
 • ma 03
  Open Week: BBQ!
  De Open Week van Karpe Noktem is begonnen! We trappen het af met een heerlijk gezellige barbecue in de achtertuin van de Villa van Schaeck, georganiseerd door onze eigen BarBeCo. Neem al je vrienden, kinderen of crushes mee, want hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  We hebben meer dan genoeg vlees voor op de bbq en met liefde zelfgemaakte vervangers voor de vega(n)s. Daarnaast hebben we nog kleurrijke salades met als kers op de taart nog een lekker toetje als afsluiter!

  De barbecue zal om 19:00 beginnen en je kunt je hier aanmelden tot zondag 2 oktober 15:00. Geef bij het inschrijven dan ook aan of je veganistisch of carnivorisch wilt eten. De prijs is €6,- voor vlees en €4,- voor veganistisch. 

  Als je geen lid bent kan je je aanmelden voor de barbecue via barbeco@karpenoktem.nl.

  TL;DR
  Locatie: Achtertuin, Villa van Schaeck
  Starttijd: 19:00
  Prijs: 4 voor vega(n), 6 voor vlees
  Deadline: zondag 2 oktober 15:00
 • ma 03
  Highlander-Borrel
  Pak de riemen, stap in de boot, houd vol en laat de whiskey maar vloeien! Vanavond is er de Highlander-Borrel in de kelder van de Villa van Schaeck. We zullen gezamenlijk de strijd aangaan waarbij we proostten en een voor een ten onder gaan aan het bittere eind.
  Ben jij de winnaar van vanavond? There can be only one!

  Locatie: Kelder, Villa van Schaeck
  Tijd: 21:00
 • di 04
  Wellbeing-Week Lezing Faalangst door Ghislaine Regout
  Ben je nu al bang dat je je vakken niet gaat halen, en merk je dat dit je in de weg zit? Of heb je op een ander gebied last van faalangst? Geen nood, want de Wellbeing Week komt er aan, waarin Karpe Noktem een lezing over faalangstbestrijding organiseert!

  Join deze laagdrempelige lezing Faalangstbestrijding, gegeven door Ghislaine Regout (Psycholoog NIP en reünist van Karpe Noktem!).
  Tijdens de lezing leer je meer over je faalangst en hoe je na de lezing met je angst om kunt leren gaan. Er zal ook genoeg ruimte zijn om vragen te stellen. De lezing zal plaatsvinden op de campus in het Elinor Ostrumgebouw in lokaal N.01.140 en zal ongeveer een uurtje duren.

  Inloop: 20.30 uur – 21.00 uur; Start workshop: 21.00 uur.

  TLDR: Lezing Faalangstbestrijding door Ghislaine Regout van 20.30 - 22.00 uur
  Locatie: EOS N.01.140
 • wo 05
  Open Week: Nachtpicknick @KKP
  Vanaf 21:00 zitten we op de rotonde van het Keizer Karelplein voor een gezellige nachtpicknick tot de zon weer opkomt!
 • do 06
  Wellbeing-Week: Mindfulness @RU Campus
  Wil jij even tot rust komen na hard te hebben gestudeerd? Wil je even niet nadenken over al je deadlines en even stilstaan bij het hier en nu? Of verveel je je en ben je toevallig op de campus?
  Join dan onze mindfulness-sessies in de Meditatieruimte van de Studentenkerk!
  De Mindfulness-sessies zullen plaatsvinden tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Van 20.30 tot 21.00 uur is er tijd om gezellig na te kletsen.

  Tot dan!

  TLDR: Mindfulness van 19.00 - 21.00 uur
  Locatie: Studentenkerk (Meditatieruimte)
 • do 06
  Bomenfeest @Cafe Het Alternatief

  Het is Open Week bij Karpe Noktem en op de avond van 6 oktober zijn jullie allemaal uitgenodigd voor ons bomen themafeest in Het Alternatief! Eindelijk is het weer tijd om je bomenkostuum uit de kast te trekken. Of trek anders wat takken van de bomen mee op de fiets onderweg naar onze (boom)stamkroeg om daar een goed feestje te bouwen (alleen dode takken aub). Wij zullen jullie daar met gespreide takken verwelkomen vanaf 19:00. 

  Dan kan er van 19 tot 20 uur worden genoten van een happy hour om gezellig samen in te komen, je wortels even goed te voorzien van hydratatie en je innerlijke boomsappen te laten vloeien #stayhydrated. Later op de avond zullen er dj’s zijn en een overheerlijke midnightsnack in thema! Dat wil je niet missen! Kom langs om nieuwe vriendschappen te zaaien of laat bestaande vriendschappen sterker bloeien!

  Wat: Bomenfeest

  Wanneer: 6 oktober vanaf 19:00

  Waar: Het Alternatief, Hertogstraat 123

  Voor wie: Iedereen is welkom!

 • vr 07
  Avondeten:
  Voordat we gezellig spelletjes gaan spelen gaat Jonathan voor ons een heerlijk hartverwarmende kruidige pompoen dahl maken in de kelder van de Villa van Schaeck. Dit gerecht is een pareltje van de Indiase keuken die je echt een keer geproefd moet hebben! Het eten kost 3 euro, licht pittig, veganistisch, glutenvrij en staat om 19:00 op tafel.
  Je kan je hier aanmelden tot 16:00.

  Geen lid maar toch gezellig mee-eten? Geen probleem! Stuur een mailtje naar cocks@karpenoktem.nl en we houden rekening met je aanmelding.

  Locatie: Kelder, Villa van Schaeck
  Tijd: 19:00
  Kosten: 3 euro
  Deadline: 16:00
 • vr 07
  Spelletjesavond
  Om de vrijdag een samenhorig karakter te geven hebben we vanavond een gezellige spelletjesavond! We beginnen om 20:30 in de kelder van de Villa van Schaeck met spelletjes spelen tot ergens in de nacht. Deze week is het thema group games: daag elkaar uit voor een potje perudo, cards against humanity, secret hitler of een van onze vele andere spellen met >4 spelers en de winnaar wordt beloond met een gratis drankje. Voor ieder wat wils:)

  Locatie: Kelder, Villa van Schaeck
  Tijd: 20:30
 • za 08
  Tofukauwende Neohippie-dag
  Op de zaterdag van de Open Week heb je natuurlijk behoefte aan wat meer ~chill~, wat meer ~relaxed~. Nou is dit daar de perfecte activiteit voor. Op de hippie-dag nemen we een kijkje in de wereld van kleurige creaties, vegan eten en knuffels. We zorgen voor genoeg te doen: je kunt onder andere dreadlocks leren maken, henna tattoos zetten of armbandjes leren knopen en je kunt je lekkerste theeën meenemen naar de theeproeverij! Neem al je hippiespullen mee en kom genieten van deze themadag!

  Tijd: 15 uur

  Locatie: borrelruimte, Villa van Schaeck (eerste verdieping).

Geen tijd om op onze maandagborrel of vrijdagactiviteit langs te komen? Probeer onze partner: het Alternatief aan de Hertogstraat! Deze kroeg biedt veel leuke activiteiten zoals jamsessies en spelletjesdagen, en wie weet tref je daar ook een van onze leden.